Bok

Exempel på bokkategorier ovan

Vem är arg?
BU och BÄ

Bilderböcker

 

Böcker som oftast riktar sig till barn som inte kan läsa själva än. Här finns pekböcker och andra böcker med stora bilder. Dessa böcker kan vara utan text eller med text som den vuxne läser för barnet.

Simskolan
Magiska djuraffären
Enhörningar finns

Versalböcker

 

Barnböcker som riktar sig till nybörjarläsaren. De är lättlästa, har lite text och är skrivna helt eller delvist med versaler. Dessa barnböcker har många bilder.

Lilla Spöket Laban, Lilla Anna
Fotbollsmysteriet
Lukas är en drak-krigare
Madicken
Torsdagarna med Sigge

Barnböcker

 

Barnböcker som riktar sig till barnen som precis har lärt sig att läsa. De hamnar ofta i åldersgruppen 3-9 år för att det är just lågstadiet som börjar med dessa böcker. Här finns det serier som barn följer även när de går på mellanstadiet. I den kategorin finns många genre och variationen är enorm i svårighetsgraden samt mängden text.

Rodrick regerar
Rum 213
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
P.S. Jag gillar dig fortfarande

Ungdomsböcker

 

I den gruppen hamnar många böcker i alla genre och de riktar sig till ungdomar från 10 år och uppåt. Här finns korta och lättlästa böcker och böcker i vuxenformat med mycket text.

Amulett: Stenväktaren 1
Ronja Rövardotter. Åskvädersbarn

Serieböcker

 

Serietidningar och serieböcker är en omfattande kategori. Det finns något för alla åldrar och de finns i olika svårighetsgrader. En del är bara några få böcker medan andra serier verkar aldrig ta slut. Här hittar du bland annat Mangaböcker.

Lätta fakta om regnskogen
Din katt
Fågelboken

Faktaböcker

 

Faktaböcker finns för alla åldrar från bilderböcker, rena instruktionsböcker till komplicerade beskrivningar av hur något är uppbyggt eller fungerar.

Målarbok Disney Prisessor Kärnan
Min första målarbok
Harry Potter målarbok

Målarböcker

 

Det finns en stor variation av målarböcker. Du kan hitta såna för kritor, tuschpennor, akvareller, med filt emellan eller där du bara behöver pensel och vatten. De riktar sig till alla åldrar och utbudet finns från stora bilder till komplicerade mindfulness motiv.

Hur låter bokstaven?
Skrapa och skapa fotboll
Alla tiders dinosaurier Aktivitetsbok

Aktivitetsböcker

 

Aktivitetsböcker finns i olika åldersgrupper. De kan vara med blandade teman, med eller utan klistermärken. De hjälper dig att träna på matte, språk eller är fulla av kluringar.

Mina vänner
Kompisboken

Kompisböcker

 

Kompisböcker är något som är kul när man skriver i dem och sen fler år efteråt. Det finns kompisböcker med tema från ens favorit bok eller bokserie och det finns helt fristående.

Boken om mig
Mina första år

Min första bok

 

I den kategorin hamnar böcker som riktar sig till den nyblivna föräldern. Böcker som ska hjälpa till att dokumentera de först stgen i livet och liknande.

Min dagbok
My secret diary

Dagböcker mm

 

Här finner du dagböcker av olika slag och andra böcker där du kan följa dina framsteg, mål eller ditt mående.

Frozen kalender
Familjens Kom ihåg

Almanackor mm

 

Kalendrar och almanackor är populära i alla åldrar. Antigen njuter man av den som en tavla eller vill ha en som går att fylla i sina aktiviteter, viktiga händelser eller annat som är av värde för en.

Nyheter & erbjudanden

Vill du ha de senaste erbjudandena och veta det senaste på Bokrymdens himmel? Anmäl dig till och få våra nyhetsbrev.