Om oss

Välkomna till BokRymden

BOKRYMDENS SYFTE


  • Locka till läsandet.
  • Underlätta bokval för barn och ungdomar.
  • Visa den enorma bredden som finns där ute.
  • Göra det lättare att hitta nya favoriter och hålla reda på gamla skatter.
  • Locka barn till skrivande och bildskapande.
  • Stimulera fantasin, för där föds idéer, möjligheter och förståelse breddas.
  • Hjälpa författare att synas, för vi har så många bra och läsaren vet inte alltid att de finns.
  • Synliggöra illustratörer för de är en viktig del av bokupplevelsen.
  • Synliggöra andra som är involverade i bokskapandet.
  • Synliggöra andra som skapar annat än böcker för att underhålla barn eller stimulera deras utveckling.

Om BokRymden

BokRymden är läsarens guide i barnböckernas värld. Lite som en levande katalog med underhållning.


Du får tips om utbudet, event, signeringar och bokmässor. Du får olika erbjudanden, gratis överraskningar och olika tips.


Här hittar du det allra senaste och lite om gamla godingar. Håll dig uppdaterad och hitta nya favoriter.

Om BokRymden

BokRymden är författarens och illustratörens plats att synas. Det är här de meddelar vad de har på gång eller var du kan träffa dem.


Författare och illustratörer har chans att presentera sig och sina verk på ett sätt som de själva önskar. De kan testa intresset för sina nya idéer eller hjälpa dig att hitta deras verk.

Det var en gång ...

En bra början på en saga eller verklighet och det viktigaste är hur du skapar den.

Jag heter Kinga Andersson och är barnboksförfattare, illustratör, samt sago- och bokmakare. Bokrymden är en av mina skapelser in progress, därför att jag testar vilka sätt som är mest fördelaktiga för att matcha bra böcker med unga läsare och deras föräldrar, pedagoger och bibliotekarier.


Annars skapar jag egna barnböcker, webbsagor, tokiga berättelser, julkalender och mycket annat runt omkring som målarböcker, klistermärken, roliga kort, tävlingar, sagoarmband, lite pedagogiskt inriktade hjälpmedel mm. Jag hjälper också andra att skapa och sätta ihop sina böcker.


Jag har ett behov av att skapa och drivs glädjen när barn knäcker läskoden och hittar böcker de vill fortsätta läsa igenom hela sin skoltid. 

Jag har fått frågan några gånger om vem som ligger bakom BokRymden, samt hur den startade och varför.


Kinga Andersson heter jag och det är jag som driver BokRymden.

Jag har bakom mig tio år på låg- och mellanstadiet var av två år på ett grundskolebibliotek. Jag förstår vikten av att främja läsandet och har erfarenhet av vad barnen lockas av samt vad de dissar. I och med detta ser jag stora behov av att utöka utbudet främst för nybörjarläsaren och ser stort behov för att hjälpa nya barn- och ungdomsböcker att synas. Därför uppstod BokRymden.


Jag kommer att samarbeta med andra barnboksförfattare och till en början främst med de som inte har stora bokförlag bakom sig. De flesta författare behöver själva se till att de syns. De största bokhandelskedjorna upphandlar sina inköp så långt i förväg att bara de största bokförlagen kan delta med sina utbud i urvalet. Detta betyder att läsare går miste om en massa spännande böcker bara för att de inte vet att dessa böcker finns.


BokRymden ska mer och mer bli som en levande katalog för nyutkomna barnböcker, där böcker, författare, illustratörer och många fler presenteras. Det ska naturligtvis finnas plats för gamla godingar med. BokRymden är också en plats där erbjudanden, gratismaterial, lästävlingar, övrigt skapat för barn, samt boktips och mycket annat har sin plats. Boktipsen på BokRymdens hemsida skrivs av en skolbibliotekarie och en stadsbibliotekarie.

Vill du vara en gästtipsare under 6 eller 12 månader? Hör av dig via kontaktformuläret nedan.


Tillsammans kan vi se till att fler barn läser, stimulerar sin fantasi och vidgar sina vyer. Låt oss göra demokratin tillgänglig även för kommande generationer.